Päivystysapu 116 117

Omaistiedustelut
03 819 11

Hätätilanteessa
Soita 112

Myrkytystietokeskus
09 471 977

Usein kysyttyä

Alta löydät yleisiä kysymyksiä liittyen Akuutti24:ään ja päivystykseen yleisellä tasolla. Klikkaamalla kysymystä saat vastauksen näkyviin.
Huomioithan että kysymyslomakkeella ei käsitellä hoitoon liittyviä asioita.

 • Miksi joudun jonottamaan?
  Vastaus

  Päivystyksessä on ajoittain ruuhkaa, jolloin toivomme teiltä kärsivällisyyttä.

  Kaikkien saapuvien potilaiden hoidontarpeen kiireellisyys arvioidaan tulovaiheessa ja potilaat hoidetaan heidän sairautensa vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä - ei tulojärjestyksessä.

  Jos odotusaika tuntuu liian pitkältä, kääntykää rohkeasti henkilökunnan puoleen ja tiedustelkaa odotuksen kestoa.

 • Onko Akuuttiin suoraa puhelinnumeroa?
  Vastaus

  Akuutti24:lle ei ole suoraa puhelinnumeroa. Yhteydenotot joko Päivystysapunumeroon p. 116 117 tai keskuksen kautta p. 03 819 11. Omaistiedustelut tulee tehdä keskuksen numeron kautta.

 • Mitkä ovat Akuutin aukioloajat?
  Vastaus

  Akuutissa ei ole aukioloaikoja. Akuutti24 on 24h päivystyskeskus eli koko ajan avoinna.

 • Miten voin tiedustella laboratoriokokeiden tuloksia?
  Vastaus

  Akuutti24:ssä otettujen laboratoriokokeiden tuloksia voit tiedustella numerosta 044 440 6355 joka päivä klo 8-18 välillä. Puhelusi ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään ja hoitajamme soittavat sinulle takaisin vuorokauden kuluessa yhteydenotostasi.

 • Voinko tiedustella kysymyslomakkeella tutkimustuloksiani? Tai voinko tiedustella kannattaako minun lähteä Akuutti24:ään?
  Vastaus

  Kysymyslomakkeella ei voi tiedustella terveydentilaan tai tuloksiin liittyviä asioita. Huomiothan myös että vastauksia käsitellään noin kerran viikossa eli nopean vastauksen tai nopean hoidon saadaksesi otathan yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai Akuutti24 neuvontapuhelimeen.

 • Kuinka paljon Akuutissa käynti maksaa?
  Vastaus

  - Käynti päivystyspoliklinikalla lääkärin vastaanotolla 41,20 €
  - Käynti sairaanhoitajalla 24,90 € (Jos käynti muuttuu lääkärikäynniksi, peritään vain lääkärin vastaanoton käyntimaksu)
  - Vaativan suunterveydenhuollon käyntimaksu 13,10 € (Lisäksi veloitetaan mahdollinen toimenpiteen mukainen lisämaksu erillisen hinnaston mukaan)
  - Maksullinen soitto 32,00 € (Korvaa käynnin ja sisältää reseptin)

  Kts. http://www.akuutti24.fi/etusivu/potilasmaksut-2/

Jätä kysymyksesi

Pyrimme vastaamaan kysymyksiin ja lisäämään vastauksia säännöllisin väliajoin. Pidä kysymyksesi asiallisena, lyhyenä ja ytimekkäänä.  Kysymyslomakkeella ei käsitellä hoitoon liittyviä asioita. Jätä yhteystietosi, niin pyrimme vastaamaan ilmoitettuun sähköpostiin.

  Nimi

  Sähköposti*

  Kysymys*

  Syötä koodi*
  captcha